tirsdag 1. september 2015

Sitron-terte med italiensk marengs og bringebær

Vanligvis er jeg ikke så veldig glad i sitron- terter, og ihvertfall ikke i rå marengs. Jeg fant ut at det var fordi jeg ikke brukte italiensk oppskrift på marengs, eller fransk (Pierre Hermè`s) oppskrift på sitronkrem.

Om du gjør som Hermè, og kjører sitronkremen din i en food- prossesor i 8-10 min,. vil du oppnå en himmelsk myk konsistens som får deg til å tenke på sukkerspinn- skyer og englevinger.


Kjeks- bunn

100 g. smør
40 g. melis
1 hardkokt eggeplomme
Skall fra 2 sitroner
100 g. hvetemel

Sitron- krem

200 g. sukker
Skall fra 3 sitroner
Saft fra 4 sitroner
4 store egg
300 g. smør (helst usaltet)

Kake- bunn

120 g. malte mandler (helst uten skall)
80 g. sukker
2 egg
1 eggeplomme
2 ss. hvetemel
Skallet fra 1 sitron

Italiensk marengs

2 eggehviter
185 g. sukker
50 g. vann

1 kurv med bringebær


Kjeks- bunn:

1. Miks sammen smør, melis eggeplomme, og sitronskall til det blir mykt. 
2. Bland inn hvetemel.
3. Kjevl deigen mellom 2 bakepapir. Ha i kjøleskap i minst en halvtime
4. Smør innsiden av en metall- ring (24 cm)
5.Stek ved 160 grader i ca 24 min. til den er gyllenbrun.
6. Med en gang kaken kommer ut av ovnen, trykk metall- ringen ned i bunnen.
7. Avkjøl, og fjern kakerestene på utsiden av metall- ringen.

Sitron- krem:

1. Ha alle ingrediensene bortsett fra smøret i en kjele.
2. Vær veldig forsiktig imens du varmer innholdet til det når kokepunktet. Blandingen bør da ha tyknet.
3. Når kremen er avkjølt, tilsett smøret. Ha i en food- prossesor og kjør i 8- 10 min.
4. Avkjøl i kjøleskapet.

Kake- bunn:

1. Bland alle ingrediensene til en glatt blanding.
2. hell blandingen over kjeks- bunnen (der metallringen fortsatt er på).
3. stek i ca. 18 min til kaken er gjennomstekt.


Montering:


1. Flytt kakebunnen forsiktig over på et fat, den er veldig skjør, så pass på at den ikke brekker. 
2. Ha sitron- kremen i en pose med rund tipp. Sprøyt sitronkremen på kakebunnen i en spiral, men ikke la den gå helt til kanten.
3. La sitronkremen sette seg i kjøleskapet, imens du lager marengsen.


Italiensk marengs:

1. Miks eggehviter og en klype salt til alt er skum.
2. Tilsett 35 g. av sukkeret imens du gradvis øker hastigheten. reduser hastigheten imens du lager sirupen.
3. Kok sukker og vann til omtrent 115 grader, eller i noen minutter til blandingen blir litt klissete.
4. Hell sirupen i en tynn stråle over marengsen, imens du mikser på lav hastighet.
5. Øk hastigheten og miks helt til bollen ikke lenger føles varm.


Montering, fortsettelse:

4. Ha marengsen i en sprøytepose med stjernetipp, og jobb deg innover.
5. Flamber marengsen, og dekorer med bringebær og sitron- melisse




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar